Glazury balsamiczne

Glazura balsamiczna firmy Octim to aromatyczny, słodko-kwaśny sos. Powstaje w innowacyjny sposób: z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców – figi, czarnej porzeczki lub żurawiny. Co ważne, to pierwsza całkowicie polska glazura balsamiczna na rynku. Nawet jej kluczowy składnik, ocet jabłkowy, jest produkowany tylko z polskich jabłek i bez konserwantów.

Gęsta, a zarazem delikatnie płynna konsystencja glazury balsamicznej sprawia, że idealnie nadaje się do dekoracji gotowych dań i świeżych sałatek. Subtelnie przełamie smak truskawek czy arbuza. Glazura stanowi doskonały dodatek do potraw z grilla oraz serów dojrzewających. Kucharze chętnie dodają ją do zup kremów, a nawet deserów lodowych i ciast.

Glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki

320 g
Gęsty, aromatyczny sos o przyjemnym smaku czarnej porzeczki to niezastąpiony dodatek do grillowanych warzyw i mięs, sosów oraz marynat. To prawdziwy rarytas, który będzie smakował najlepiej w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami i daniami z drobiu.

Glazura balsamiczna o smaku figi

320 g
Kwaskowy smak glazury powstałej na bazie octu jabłkowego przełamuje wyraźnie wyczuwalna słodycz wynikająca z obecności aromatu figi. Doskonale pasuje do mięs grillowanych, pieczonych czy smażonych. Stanowi wspaniałe połączenie ze świeżymi owocami i warzywami.

Glazura balsamiczna o smaku żurawiny

320 g
Doskonale zbalansowany smak glazury to wynik połączenia najwyższej jakość octu jabłkowego z aromatem żurawiny. Glazura balsamiczna o smaku żurawiny zaraz po otwarciu zachwyca swym słodko-kwaśnym smakiem. Idealnie przełamie słodycz deserów lodowych i świeżo pieczonych ciast.