Produkty ekologiczne

Octim od lat słynie z produkcji ekologicznych octów w dwóch wariantach: jabłkowym i cydrowym. Oba octy są niefiltrowane.
Do produktów ekologicznych w 2020 r. dołączyły musztardy: pikantna i łagodna.
Wszystkie produkty tworzone są na podstawie tradycyjnego przepisu, z produktów pochodzących wyłącznie z ekologicznych upraw, których standardy potwierdzone są odpowiednimi certyfikatami.

Musztarda ekologiczna ostra

180 g
Musztardy ekologiczne zostały wyprodukowane z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Głównym składnikiem jest ekologiczna gorczyca biała, która nadaje idealnego, ostrego smaku oraz ekologiczny ocet cydrowy z naturalnej fermentacji. Musztardy pozbawione są zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaku i aromatów. Swój smak i barwę zawdzięczają obecności wyłącznie naturalnych, ekologicznych przypraw. Musztarda ostra zawdzięcza swój smak obecności chili, które dodatkowo wpływa na jej niepowtarzalny kolor.

Musztarda ekologiczna łagodna

Musztardy ekologiczne zostały wyprodukowane z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Głównym składnikiem jest ekologiczna gorczyca biała, która nadaje idealnego, ostrego smaku oraz ekologiczny ocet cydrowy z naturalnej fermentacji. Musztardy pozbawione są zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaku i aromatów. Swój smak i barwę zawdzięczają obecności wyłącznie naturalnych, ekologicznych przypraw. Musztarda łagodna wyróżnia się ciepłą, żółtą barwą i delikatnym smakiem.

Ocet jabłkowy 6% ekologiczny

300 ml, 750 ml
Ocet jabłkowy ekologiczny wzbogaci smak dań z drobiu i ryb, jest również niezbędny do przygotowania dressingów do sałatek oraz sosów. Marynata na bazie octu jabłkowego nada warzywom i owocom delikatnego smaku. Opis produktu: Ocet jabłkowy ekologiczny to produkt otrzymany przez naturalną, biologiczną fermentację octową ekologicznego wina jabłkowego.

Ocet cydrowy 5% ekologiczny

300 ml, 750 ml
Ocet cydrowy ekologiczny charakteryzuje niepowtarzalny, lekko cierpki zapach jabłek i owocowy smak, który zdecydowanie uwalnia się podczas gotowania. Ocet cydrowy nadaje przyjemnego, delikatnego smaku marynatom i piklom, które stają się łagodniejsze. Idealny do mięs, ryb i sosów. Opis produktu: Ocet cydrowy uzyskiwany jest w wyniku fermentacji ekologicznego cydru.