Aktualności

18 marca 2020

Ocet spirytusowy – na bakterie i wirusy!

Gdy w sklepach brakuje środków do dezynfekcji i antybakteryjnych, warto sięgnąć po naturalne preparaty o takich właściwościach, które samodzielnie można przygotować w domu. W tej sytuacji z pomocą przychodzi m.in. ocet spirytusowy. Dezynfekujące i bakteriobójcze właściwości octu spirytusowego znane są od wieków. Źródła poddają, że w XIV wieku miał on chronić przed zarazą dżumy we […]

16 marca 2020

Dbamy o bezpieczeństwo mieszkańców Olsztynka!

OCTIM wie, jak ważne jest odpowiednie zabezpieczenie przeciwpożarowe. Z tą myślą firma przekazała darowiznę dla Ochotniczej Straży Pożarnej na potrzeby działalności ratowniczo-gaśniczej. Dzięki temu, nowy samochód strażacki został wyposażony w specjalistyczny sprzęt. Poprawa poczucia bezpieczeństwa społeczności miasta to podstawa. Alfred Hitchcock powiedział, że „Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż, moment, gdy ono na człowieka spada”. […]

14 listopada 2019

Z wizytą na Manufacturing Summit 2019

Nowoczesne technologie, rozwój kultury organizacji oraz wyzwania związane z rynkiem pracy – to czynniki bezpośrednio wpływające na rozwój firm produkcyjnych. O tym, jak wykorzystać szanse i unikać zagrożeń rozmawialiśmy 6 listopada 2019 r. podczas konferencji Manufacturing Summit. Wydarzenie zorganizowane z myślą o managerach firm produkcyjnych jest źródłem cennych informacji i inspiracji, dającym impuls do zainicjowania […]

17 października 2019

Każdy biznes potrzebuje dobrego księgowego!

Wiedząc o tym wybraliśmy się na I Ogólnopolską Konferencję Przedsiębiorców i Księgowych „POZNAJMY SIĘ!” w Warszawie. Konferencja odbyła się z inicjatywy środowiska księgowych i dedykowana była przedsiębiorcom. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele obu grup zawodowych ściśle na co dzień ze sobą współpracujących, ale nie zawsze rozumiejących i doceniających punkt widzenia drugiej strony. Głównymi tematami były wzajemne […]

28 sierpnia 2019

Ekologiczny ocet jabłkowy Octim z wyróżnieniem!

W miniony weekend została rozstrzygnięta XIX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Finał odbył się podczas festiwalu kulinarnego na olsztyńskiej starówce, który przyciągnął wielu mieszkańców i turystów, fanów tradycyjnych przysmaków. O tytuł najlepszego produktu regionalnego na Warmii, Mazurach i Powiślu walczyło aż 30 produktów! Ocet jabłkowy 6% ekologiczny z Olsztynka OCTIM otrzymał wyróżnienie. […]

20 sierpnia 2019

Octim pojawi się na Festiwalu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

Już w tę niedzielę, 25 sierpnia, na olsztyńskiej starówce odbędzie się Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla! To wyjątkowa okazja do spróbowania lokalnych specjałów i podpatrzenia Karola Okrasy i innych mistrzów kuchni, którzy będą przygotowywać tradycyjne dania kuchni regionalnej, takie jak pilińce z pomoćką, sandacz i królewieckie marcepany. Podczas wydarzenia zostanie rozstrzygnięta XIX edycja […]