Ocet
Octim specjalizuje się w produkcji octu od lat. Wykorzystujemy tradycyjne metody i receptury z Warmii i Mazur, ale stawiamy też na nowe technologie i obserwujemy potrzeby rynku.
Dlatego ocet spirytusowy wciąż po części wytwarzamy w tradycyjnych kadziach modrzewiowych, dzięki czemu ma swój charakterystyczny smak. Do naszych octów wykorzystywane są najwyższej jakości surowce – m.in. jabłka, spirytus czy polski miód. Wśród palety produktów na szczególną uwagę zasługuje ocet jabłkowy – produkowany wyłącznie z polskich jabłek, bez konserwantów, uzyskiwany poprzez naturalną fermentację wina jabłkowego. Wśród gamy octów odnajdziemy, m.in. jabłkowy, balsamiczny, spirytusowy, winny z wina białego i czerwonego, słodowy oraz octy ekologiczne: cydrowy i jabłkowy.

Ocet ziołowy 6 proc.
300 ml
Ocet spirytusowy 6%
1l
Ocet jabłkowy 6%
250 ml, 410 ml
Ocet jabłkowy 6% ekologiczny
300 ml, 750 ml
Ocet cydrowy 5% ekologiczny
300 ml, 750 ml
Ocet spirytusowy 10%
500 ml, 750 ml, 1 l
Ocet z białego wina 6%
250 ml, 750 ml
Ocet z wina czerwonego 6%
250 ml, 750 ml
Ocet balsamiczny 6%
250 ml, 750 ml
Glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki
320 g
Glazura balsamiczna o smaku figi
320 g