Daj się ponieść kulinarnym inspiracjom Octim! Specjalnie dla Was wspólnie z blogerami przygotowaliśmy garść przepisów, które przydadzą się podczas przygotowywania pomysłowych śniadań, obiadów i kolacji. Listę inspiracji będziemy stale powiększać, więc zachęcamy do regularnego odwiedzania zakładki z przepisami. Gotujcie i dzielcie się z nami efektami! Smacznego!

Śniadania
Obiady
Kolacje

Obiady

19 Paź 2018

Krem z dyni z glazurą balsamiczną OCTIM

Dynię pokroić w kawałki. Cebule oraz ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Do garnka włożyć warzywa i przyprawy - gotować pod przykryciem przez 30 minut. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

12 Paź 2018

Kokosowa pianka z glazurą balsamiczną OCTIM

Mleczko przelać do małego garnuszka. Dodać cukier trzcinowy i agar agar. Dokładnie mieszać trzepaczką, aż składniki się rozpuszczą i zagotują. [...] przeczytaj dalej

Obiady

04 Paź 2018

Sałatka z octem ekologicznym jabłkowym

Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Można skorzystać z gotowych miksów sałat. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

26 Wrz 2018

Carpaccio z buraczka z glazurą balsamiczną

Buraczki upiec w piekarniku z dodatkiem oliwy do miękkości. Ostudzone obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

17 Wrz 2018

Fit dip musztardowo-jogurtowy do warzyw

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżymi warzywami. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

10 Wrz 2018

Pasta z białej fasoli z musztardą i czarnuszką

Musztardę z fasolą i oliwą zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym. Dodać posiekany koperek i czarnuszkę. Dokładnie wymieszać. Posypać po wierzchu dodatkowo czarnuszką. Podawać ze świeżym pieczywem. [...] przeczytaj dalej

Obiady

03 Wrz 2018

Sałatka ziemniaczana z octem słodowym

Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Pokroić w plasterki. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

13 Sie 2018

Przekąska z ciasta francuskiego z papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM

Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na blaszce rozłożyć ciasto francuskie, pozaginać brzegi. [...] przeczytaj dalej

Obiady

02 Sie 2018

Kolorowa sałatka z cieciorką i papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM

Ogórka, paprykę konserwową i cebulkę pokroić w kostkę jednakowej wielkości. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

16 Lip 2018

Filety z łososia z sosem śmietanowym z musztardą francuską OCTIM

Rozgrzewamy piekarnik do 240°C. W międzyczasie różowy pieprz rozgniatamy w moździerzu i dwiema łyżkami musztardy francuskiej OCTIM. [...] przeczytaj dalej

Obiady

03 Lip 2018

Chłodnik ogórkowy z musztardą miodową OCTIM

Obierz ogórka usuwając nasionka, a miąższ pokrój w dość grubą kostkę. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

20 Cze 2018

Krewetki z grilla

Do naczynia dodawać kolejno: wino, miód, chili i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać.  Krewetki obrać ze skorupek, ale pozostawić ogonki. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

05 Cze 2018

Sałatka ziemniaczana z musztardą OCTIM

Ugotowane i pokrojone ziemniaki wsypać do miski. Jabłko należy obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie skropić łyżką octu winnego. [...] przeczytaj dalej

Obiady

07 maja 2018

Chłodnik litewski

Botwinę  umyć i odciąć buraki. Obrać je, następnie posiekać w kosteczkę. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

09 Kwi 2018

Tosty z glazurą balsamiczną OCTIM

Chleb tostowy posmarować masłem, położyć plaster sera i włożyć do piekarnika na parę minut. [...] przeczytaj dalej

Gotujesz wykorzystując produkty Octim?
Pochwal się swoim przepisem – chętnie go opublikujemy! Zapraszamy do współpracy: octim@octim.com.pl

 wholesale jerseys