Daj się ponieść kulinarnym inspiracjom Octim! Specjalnie dla Was wspólnie z blogerami przygotowaliśmy garść przepisów, które przydadzą się podczas przygotowywania pomysłowych śniadań, obiadów i kolacji. Listę inspiracji będziemy stale powiększać, więc zachęcamy do regularnego odwiedzania zakładki z przepisami. Gotujcie i dzielcie się z nami efektami! Smacznego!

Śniadania
Obiady
Kolacje

Obiady

22 maja 2019

Pierogi z kaszą gryczaną po warmińsku

Pierogi nie tracą na popularności. Coraz częściej oprócz popularnych rodzajów sięgamy po te regionalne. Jaki farsz wybrać? My polecamy Wam te z kaszą gryczaną, jajkiem, smażonym boczkiem i cebulką. Ich smak jest wyjątkowy! [...] przeczytaj dalej

Obiady

22 maja 2019

Grillowany burger rybny

A co gdyby burgera podczas grilowych weekendów wyserwować z rybą z dodatkiem musztardy z wędzoną papryką i rozmarynem jako sosem? Musicie spróbować tego połączenia - jest znakomite. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

31 Gru 2018

Smażone banany z glazurą balsamiczną

Masło rozpuszczamy na patelni tak, żeby się nie przypaliło. Wyciskamy na patelnię sok z połówki cytryny, wsypujemy cukier i mieszamy do rozpuszczenia. [...] przeczytaj dalej

Obiady

19 Gru 2018

Zdrowe burgery wołowe z musztardą francuską

W misce łączymy mięso mielone z jajkiem, musztardą sarepską, masłem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy 4 kotlety. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

11 Gru 2018

Prosta sałatka z marynowaną papryką

Pieczarki obieramy i gotujemy około 5 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w półplasterki lub drobniej. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

30 Lis 2018

Ryba po grecku

Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. [...] przeczytaj dalej

Obiady

16 Lis 2018

Schab w musztardzie Octim

Schab naciąć na wierzchu w kratkę, a w środku przez całą długość zrobić nacięcie nożem, żeby włożyć śliwki. [...] przeczytaj dalej

Obiady

02 Lis 2018

Kurczak w musztardowej marynacie

W miseczce wymieszaj przyprawy z musztardą i oliwą. Pałki z kurczaka opłucz i osusz. [...] przeczytaj dalej

Obiady

19 Paź 2018

Krem z dyni z glazurą balsamiczną OCTIM

Dynię pokroić w kawałki. Cebule oraz ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Do garnka włożyć warzywa i przyprawy - gotować pod przykryciem przez 30 minut. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

12 Paź 2018

Kokosowa pianka z glazurą balsamiczną OCTIM

Mleczko przelać do małego garnuszka. Dodać cukier trzcinowy i agar agar. Dokładnie mieszać trzepaczką, aż składniki się rozpuszczą i zagotują. [...] przeczytaj dalej

Obiady

04 Paź 2018

Sałatka z octem ekologicznym jabłkowym

Liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Można skorzystać z gotowych miksów sałat. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

26 Wrz 2018

Carpaccio z buraczka z glazurą balsamiczną

Buraczki upiec w piekarniku z dodatkiem oliwy do miękkości. Ostudzone obrać, zetrzeć na tarce na plasterki. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

17 Wrz 2018

Fit dip musztardowo-jogurtowy do warzyw

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżymi warzywami. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

10 Wrz 2018

Pasta z białej fasoli z musztardą i czarnuszką

Musztardę z fasolą i oliwą zmiksować. Doprawić solą, pieprzem i octem jabłkowym. Dodać posiekany koperek i czarnuszkę. Dokładnie wymieszać. Posypać po wierzchu dodatkowo czarnuszką. Podawać ze świeżym pieczywem. [...] przeczytaj dalej

Obiady

03 Wrz 2018

Sałatka ziemniaczana z octem słodowym

Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Pokroić w plasterki. [...] przeczytaj dalej

Gotujesz wykorzystując produkty Octim?
Pochwal się swoim przepisem – chętnie go opublikujemy! Zapraszamy do współpracy: octim@octim.com.pl