Nowości

ocet ziołowy

Ocet jabłkowy-ziołowy 6%

250 ml
Ocet jabłkowy-ziołowy 6% to doskonały dodatek do ryb i mięs. Podstawę jego receptury stanowi znany na rynku Ocet jabłkowy Octim. Został wzbogacony aromatem ziół, które pochodzą z maceratu octowego rozmarynu i bazylii. Jest to lekki, zdrowy i wonny dodatek do potraw, który w naturalny sposób podkreśli ich smak i delikatnie doda ostrości.
Ocet spirytusowy

Ocet spirytusowy 6%

1l
Ocet spirytusowy 6% to produkt spożywczy o niższym stężeniu kwasu octowego. Jest delikatniejszy w smaku od dostępnego standardowo na rynku octu 10%. Doskonale sprawdzi się w kuchni  - podkreśli smak ryb, warzyw i zup. Za sprawą niższego stężenia jest jednak doskonałą alternatywą dla tradycyjnych, chemicznych środków do sprzątania w domu. Pozwala zachować czystość w domu, a jest wolny od szkodliwych substancji żrących i chemicznych, które podczas sprzątania uwalniają się do otoczenia i zostają w powietrzu.

Musztarda ekologiczna ostra

180 g
Musztardy ekologiczne zostały wyprodukowane z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Głównym składnikiem jest ekologiczna gorczyca biała, która nadaje idealnego, ostrego smaku oraz ekologiczny ocet cydrowy z naturalnej fermentacji. Musztardy pozbawione są zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaku i aromatów. Swój smak i barwę zawdzięczają obecności wyłącznie naturalnych, ekologicznych przypraw. Musztarda ostra zawdzięcza swój smak obecności chili, które dodatkowo wpływa na jej niepowtarzalny kolor.

Musztarda ekologiczna łagodna

Musztardy ekologiczne zostały wyprodukowane z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Głównym składnikiem jest ekologiczna gorczyca biała, która nadaje idealnego, ostrego smaku oraz ekologiczny ocet cydrowy z naturalnej fermentacji. Musztardy pozbawione są zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaku i aromatów. Swój smak i barwę zawdzięczają obecności wyłącznie naturalnych, ekologicznych przypraw. Musztarda łagodna wyróżnia się ciepłą, żółtą barwą i delikatnym smakiem.

Musztarda z pomarańczą

190 g
To propozycja dla zwolenników słodkich, delikatnych smaków. Dzięki obecności suszonej skórki z pomarańczy i korzennych przypraw idealnie nadaje się jako marynata do mięs czy jako dresing do sałatek z owocami. Idealnie dobrane składniki nadają jej ciepłą barwę, która dodatkowo upiększy każdą potrawę na talerzu.

Musztarda z suszonymi pomidorami

Musztardę z suszonymi pomidorami wyróżnia lekka, kremowa konsystencja. Dzięki połączeniu suszonych pomidorów i octu jabłkowego cechuje ją delikatny, lekko słodki smak, który z pewnością uwiedzie wielbicieli musztard w nieco łagodniejszej odmianie. Musztarda z suszonymi pomidorami doskonale pasuje do codziennej kanapki, grillowanych warzyw czy potraw z białego mięsa.

Musztarda z czosnkiem, bazylią i pietruszką

Musztarda z czosnkiem, bazylią i pietruszką wyróżnia się zieloną barwą, którą zawdzięcza naturalnym barwnikom pochodzącym z ziół, użytych podczas produkcji musztardy. Już od pierwszego odkręcenia wieczka uwodzi przyjemny aromat ziół! Połączenie w musztardzie czosnku, bazylii i pietruszki oraz octu jabłkowego dało niepowtarzalny ziołowy smak, który może stanowić idealną bazę do tradycyjnego winegreta. Ten wariant musztardy sprawdzi się równie doskonale do marynowania mięsa czy jako dodatek do potraw z grilla.

Musztarda z zielonym pieprzem

Musztarda z zielonym pieprzem to wariant dla koneserów ostrych, konkretnych smaków. Zdecydowany, ostry smak musztardzie nadają gorczyca biała i czarna, zielony pieprz, ziarno kminku, a także suszone liście kolendry. Wszystko to doskonale podbija ocet z polskich jabłek. To smak, który zachwyci każdego miłośników tradycyjnej, ostrej musztardy i idealnie wpasuje się do każdej potrawy. Musztarda z zielony pieprzem smakuje z ulubioną kanapką na śniadanie, z pieczonym kawałkiem mięsa czy kiełbaską z ogniska.

Musztarda a'la Dijon

190 g
Wyprodukowana z najlepszej jakości surowców musztarda a’la Dijon wyróżnia się ostrym i intensywnym smakiem. Zdecydowanego charakteru nadaje jej aromat, który tworzy się już podczas mielenia ziaren gorczycy. Jest idealną bazą do klasycznego sosu vinegrette. Niezastąpiona przy marynowaniu mięs i potraw z warzyw. Dzięki swej kremowej konsystencji idealnie sprawdzi się również do kanapek, zapiekanek czy przysmaków z grilla. Z musztardą a’la Dijon potrawy nabiorą nowego, zdecydowanego charakteru!