Jaja faszerowane na 3 sposoby
Składniki
Farsz 1:
- 2 jaja
- 2 łyżki, najlepiej sprawdzi się musztarda sarepska OCTIM
- 1 łyżka majonezu
- kilka suszonych pomidorów z zalewy
- sól, pieprz do smaku
Farsz 2:
- 2 jaja
- 1 łyżka stołowa musztardy sarepskiej OCTIM
- ogórek konserwowy
- 1 łyżka stołowa majonezu
- sól, pieprz do smaku
Farsz 3:
- 2 jaja
- 2 łyżka stołowa musztardy stołowej OCTIM
- 1 łyżka stołowa musztardy chrzanowej
- kilka oliwek zielonych pokrojonych w kosteczkę
- sól, pieprz do smaku
- ½ łyżeczki słodkiej papryki sproszkowanej
Jaja ugotować na twardo. Ugotowane jajka posiekać drobno. Dodać majonez, musztardę, przyprawy i pokrojone drobno, w zależności od rodzaju farszu: oliwki, ogórka i suszone pomidory. Podawać z pieczywem, bądź nadziać ugotowane białka jaj.