Jaja faszerowane na 3 sposoby

Składniki

Farsz 1:

  • 2 jaja
  • 2 łyżka musztardy sarepskiej OCTIM
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka suszonych pomidorów z zalewy
  • sól, pieprz do smaku

Farsz 2:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka stołowa musztardy sarepskiej OCTIM
  • ogórek konserwowy
  • 1 łyżka stołowa majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Farsz 3:

  • 2 jaja
  • 2 łyżka stołowa musztardy stołowej OCTIM
  • 1 łyżka stołowa musztardy chrzanowej
  • kilka oliwek zielonych pokrojonych w kosteczkę
  • sól, pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki sproszkowanej

Jaja ugotować na twardo. Ugotowane jajka posiekać drobno. Dodać majonez, musztardę, przyprawy i pokrojone drobno, w zależności od rodzaju farszu: oliwki, ogórka i suszone pomidory. Podawać z pieczywem, bądź nadziać ugotowane białka jaj.