Aktualności

10 grudnia 2018

Kolacja szefów kuchni „Szczypta dobroci z Octim”

W dniu 3 grudnia 2018 w Hotelu Tajty odbyła się inauguracyjna kolacja „Szczypta dobroci z Octim”, na którą przybyli znani szefowie kuchni z najlepszych restauracji z całej Polski. Carpaccio z polędwicy z truflą, poliki wołowe czy piernik mazurski – to tylko niektóre z potraw, jakich mogli skosztować goście. Celem kolacji była pomoc charytatywna Placówce Opiekuńczo-Wychowawczej […]

16 listopada 2018

Sylwester jesienią? Tylko z szefami kuchni!

Spółka Octim miała przyjemność być sponsorem oryginalnego wydarzenia, jakim był sylwester szefów kuchni pod koniec października. Na pomysł takiej imprezy wpadli kucharze, którzy 31 grudnia zazwyczaj są w pracy i nie mogą świętować. Wydarzenie zgromadziło ponad 200 gości, w tym: szefów kuchni z osobami towarzyszącymi, redaktorów naczelnych ogólnopolskich i lokalnych mediów branżowych i lifestyle’owych oraz […]

6 listopada 2018

Octim wspiera badania Narodowego Banku Polskiego

Firma Octim na zaproszenie Narodowego Banku Polskiego wzięła udział w spotkaniu na temat prognoz stanu polskiej gospodarki i możliwości rozwoju przedsiębiorstw. Spotkanie odbyło się w Olsztynie 23 października 2018, a  firmę reprezentowali Prezes Zarządu Kazimierz Frąckiewicz i Pani Prokurent Główna Księgowa Danuta Cendrowska. Spółka Octim znajduje się w gronie znanych przedsiębiorstw z regionu warmińsko-mazurskiego, które […]

25 października 2018

Ekologiczny ocet cydrowy Octim otrzymał znak Poznaj Dobrą Żywość!

Znak PDŻ wcześniej otrzymał już ocet jabłkowy 6% firmy Octim, a teraz tym oznaczeniem może poszczycić się także nasz ekologiczny ocet cydrowy 5%. Certyfikat „Poznaj Dobrą Żywność” jest przyznawany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Głównym celem Programu Poznaj Dobrą Żywność jest informowanie o wysokiej jakości produktów żywnościowych. Znak przyznawany jest tylko wyrobom, które spełniają […]

17 października 2018

Kongres Szefów Kuchni – działo się!

Również w tym roku firma Octim uczestniczyła w największym spotkaniu Szefów Kuchni w Polsce. Na stoisku firmy największym zainteresowaniem cieszyła się degustacja potraw przygotowana przez ambasadora marki Octim – szefa kuchni Patryka Dziamskiego. Kongres Szefów Kuchni tradycyjnie odbył się 9 października w Warszawie. Wydarzenie przyciągnęło blisko 1500 uczestników związanych z gastronomią. Stoisko Octim było chętnie […]

17 października 2018

Szef Kuchni Patryk Dziamski ambasadorem marki Octim!

Uczestnik czwartej edycji programu TOP CHEF Polska oraz właściciel i szef kuchni Restauracji „Aroma by Patryk Dziamski” został ambasadorem firmy Octim. Patryk Dziamski to osobowość kulinarna z imponującym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Zdobywał je przez wiele lat ucząc się i uczestnicząc w stażach w Londynie, Francji, Barcelonie, Madrycie oraz Polsce. Członek Klubu Szefów Kuchni i […]