Aktualności

21 czerwca 2017

Czerwiec pełen emocji

Zdobycie statuetki Przeboju FMCG przez musztardę ze smażoną cebulką oraz udział w gali Indeksu Patriotyzmu Polskiego Biznesu – to tylko nieliczne z wydarzeń, a jakich w ostatnim czasie brała udział spółka Octim. Czerwiec w Octimie obfituje w wiele ważnych wydarzeń i okoliczności. Jednym z nich było zdobycie Przeboju FMCG 2017 magazynu „Życie Handlowe”. Wśród nagrodzonych […]

13 czerwca 2017

Glazura balsamiczna – z czym to się je?

Glazura balsamiczna, coraz śmielej pokazująca się na polskich sklepowych półkach, to nic innego, jak aromatyczny, słodko-kwaśny sos. Glazura balsamiczna firmy Octim – w odróżnieniu od innych tego typu produktów – powstaje w innowacyjny sposób: z octu jabłkowego. Całość dopełnia przyjemny aromat owoców – figi, czarnej porzeczki lub żurawiny. Co ważne, to pierwsza całkowicie polska glazura […]

12 czerwca 2017

Octim na Pikniku Poznaj Dobrą Żywność

W ubiegłą sobotę, 10 czerwca, odbył się Piknik Poznaj Dobrą Żywność, którego hasło przewodnie to „Polska smakuje”. Wśród prezentowanych produktów znalazł się ocet jabłkowy, który szczyci się znakiem PDŻ już od roku. Wydarzenie organizowane jest przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a jego główny cel to promocja zdrowej i smacznej polskiej żywności. Impreza odbyła się […]

2 czerwca 2017

Octim w rankingu Diamentów Forbesa!

Po raz dziesiąty miesięcznik Forbes przyznał swoje Diamenty, nagradzając najdynamiczniej rozwijające się firmy. Wśród laureatów znalazła się spółka Octim, a wyróżnienie w jej imieniu odebrał Prezes Zarządu, Kazimierz Frąckiewicz. Uroczysta gala odbyła się 1 czerwca 2017 r. w Hotelu Przystań w Olsztynie. To już trzeci raz, gdy firma Octim ma przyjemność odbierać nagrodę Diamentów Forbesa […]

16 maja 2017

Kulinarne inspiracje Octim!

Lubisz proste, lecz oryginalne przepisy? Gotuj z nami! Wspólnie z blogerami przygotowaliśmy dla Was kulinarne inspiracje. [su_document url=”https://www.octim.com.pl/wp-content/uploads/2017/05/NET_OCTIM_przepisy_10-str_1go3.pdf”]

2 maja 2017

Octim znowu nagrodzony

Wiosenne miesiące przyniosły firmie Octim miłe wyróżnienia. Podczas targów World Food Warsaw glazura balsamiczna z Olsztynka zdobyła Złoty Medal w kategorii „Innowacje”, a pod koniec kwietnia spółka została ujęta w rankingu Gepardy Biznesu. Podczas Targów World Food Warsaw (11-13 kwietnia), które poświęcone są sektorowi spożywczemu, nastąpiło rozstrzygnięcie konkursu o Złoty Medal. O wyróżnienie walczyło ponad 150 […]