Aktualności

28 sierpnia 2019

Ekologiczny ocet jabłkowy Octim z wyróżnieniem!

W miniony weekend została rozstrzygnięta XIX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. Finał odbył się podczas festiwalu kulinarnego na olsztyńskiej starówce, który przyciągnął wielu mieszkańców i turystów, fanów tradycyjnych przysmaków. O tytuł najlepszego produktu regionalnego na Warmii, Mazurach i Powiślu walczyło aż 30 produktów! Ocet jabłkowy 6% ekologiczny z Olsztynka OCTIM otrzymał wyróżnienie. […]

20 sierpnia 2019

Octim pojawi się na Festiwalu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

Już w tę niedzielę, 25 sierpnia, na olsztyńskiej starówce odbędzie się Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla! To wyjątkowa okazja do spróbowania lokalnych specjałów i podpatrzenia Karola Okrasy i innych mistrzów kuchni, którzy będą przygotowywać tradycyjne dania kuchni regionalnej, takie jak pilińce z pomoćką, sandacz i królewieckie marcepany. Podczas wydarzenia zostanie rozstrzygnięta XIX edycja […]

6 lipca 2019

Octim z silną pozycją w plebiscycie „Złoty Paragon 2019 – Nagroda Kupców Polskich”

IX edycja plebiscytu  „Złoty Paragon 2019 – Nagroda Kupców Polskich” okazała się dla firmy Octim szczególnie udana. Nasze produkty zostały docenione przez kapitułę aż w dwóch kategoriach. Ocet Jabłkowy z Olsztynka 6% zyskał uznanie i otrzymał I miejsce w konkursie, w kategorii „Octy” zyskując tym samym miano Lidera Sprzedaży. Natomiast Musztarda Sarepska Octim otrzymała wyróżnienie […]

26 maja 2019

Octim na konferencji BGK. Rola odpowiedzialnego przywódcy w prowadzeniu firmy.

Octim, jako firma z ponad 50-letnim doświadczeniem na rynku, od lat wspiera rozwój regionu. Nie mogło więc zabraknąć nas na konferencji „Biznes. Samorząd. Rozwój regionalny” organizowanej przez Bank Gospodarstwa Krajowego. Celem konferencji organizowanych przez Bank Gospodarstwa Krajowego jest rozwój społeczno-ekonomiczny regionów. Spotkania organizowane są z myślą o przedsiębiorcach oraz przedstawicielach samorządu terytorialnego. Firmę Octim reprezentował […]

2 kwietnia 2019

Octim zaostrzał apetyt gości podczas EuroGastro 2019

W dniach 27-29 marca odbyła się jedna z największych imprez branżowych w Polsce – 23 międzynarodowe targi gastronomiczno-hotelarskie Eurogastro. Jak co roku spotkaliśmy się tam z naszymi partnerami i klientami. Targi Eurogastro są na stałe wpisane w kalendarz imprez wystawienniczych naszej firmy. Podczas tegorocznej edycji towarzyszył nam nasz ambasador – Patryk Dziamski, który przygotował dla […]

22 marca 2019

Octim uhonorowany laurem „Najlepszym z Najlepszych”

Uroczysta XVI gala Laur „Najlepszym z Najlepszych“ odbyła się 21 marca 2019 r. w Filharmonii Warmińsko-Mazurskiej im. Feliksa Nowowiejskiego w Olsztynie. Nagrodę z rąk marszałka województwa Gustawa Marka Brzezina odebrała Alicja Adamiec-Ślipy, wiceprezes zarządu Octim Wytwórnia Octu i Musztardy. W tym roku Laury przyznano w dziesięciu kategoriach, wyróżniając 27 osób i instytucji. Nagroda została stworzona, […]