Octim pojawi się na Festiwalu Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla

Już w tę niedzielę, 25 sierpnia, na olsztyńskiej starówce odbędzie się Festiwal Dziedzictwa Kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla!

To wyjątkowa okazja do spróbowania lokalnych specjałów i podpatrzenia Karola Okrasy i innych mistrzów kuchni, którzy będą przygotowywać tradycyjne dania kuchni regionalnej, takie jak pilińce z pomoćką, sandacz i królewieckie marcepany.

Podczas wydarzenia zostanie rozstrzygnięta XIX edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, do którego zgłosiliśmy w tym roku nasz ekologiczny ocet jabłkowy i warmiński sos musztardowy. Jury konkursu w ubiegłych latach często doceniało produkty OCTIM, dlatego mamy nadzieję na kolejny sukces w tym roku!

Poza atrakcjami kulinarnymi, w programie znalazły się gry i zabawy dla dzieci oraz występ Ani Brody i jej zespołu.

Bądźcie tam z nami!

Cały program wydarzenie możecie znaleźć tutaj.