Sałatka z pomarańczą, mozzarellą i glazurą

Składniki
- 2-3 garście sałaty, np. roszponka
- 1 duża pomarańcza
- 1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach
- 1 duża garść orzechów włoskich
- syrop klonowy
- glazura balsamiczna o smaku figi Octim
Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć sałatę. Mozzarellę odsączyć z zalewy i ułożyć na sałacie. Pomarańczę obrać, usunąć białe błonki, podzielić na małe kawałki. Ułożyć na sałacie pomiędzy kulkami mozzarelli. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Wystudzić i lekko posiekać. Posypać sałatkę. Całość skropić syropem klonowym i glazurą balsamiczną. Od razu podawać.
Przepis przygotowany przez Magdalenę Iciak, moniamieszaigotuje.blogspot.com