Sałatka ziemniaczana z octem słodowym

Składniki
- 0,5 kg ziemniaków
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka – musztarda francuska OCTIM
- 1 łyżeczka musztardy kempingowej OCTIM
- 2 łyżeczki miodu
- 3 łyżki octu słodowego OCTIM
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
- świeży rozmaryn
- świeża kolendra
- sól, pieprz do smaku
- garść rukoli
Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Pokroić w plasterki. W miseczce połączyć oliwę, musztardę, ocet, miód, posiekane zioła: rozmaryn i kolendrę. Dodać pokrojony w kosteczkę ząbek czosnku. Dokładnie wymieszać.
Ziemniaki polać sosem, posypać świeżą rukolą i prażonymi ziarnami słonecznika.