Grillowane krewetki z sosem musztardowym

Składniki
- 250 g krewetek Black Tiger
- ½ czerwonej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- sok z ½ świeżej limonki
- 1 łyżka octu balsamicznego OCTIM
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- świeżo mielony pieprz, sól
- świeża kolendra
Na dip:
- 3 łyżki stołowe Warmińskiego Sosu Musztardowego czosnkowego z ziołami OCTIM
- 3 łyżki stołowe jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego
- 1 łyżeczka miodu
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy, po czym naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Krewetki opłukać dokładnie w wodzie i osuszyć. Dodać do nich ocet balsamiczny OCTIM, olej rzepakowy, sok z limonki, drobno posiekaną cebulę i czosnek. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżo siekaną kolendrą.
Na rozgrzanej patelni smażyć krewetki na rumiano przez około 2-3 minuty z każdej strony. Podawać z sosem i świeżo siekaną kolendrą.
Przygotowanie dipu: w miseczce połączyć jogurt, sos musztardowy czosnkowy z ziołami oraz miód. Dokładnie wymieszać.
Przepis przygotowany przez Nataszę Rozmus-Król, www.sajkofankasmaku.pl