Prosta sałatka z marynowaną papryką

Składniki

  • 3-4 pieczarki
  • 3 kawałki marynowanej papryki Octim
  • 4 pełne łyżki kukurydzy z puszki
  • 3 plasterki schabu
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki startego żółtego sera (na drobnych oczkach)
  • świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku

Pieczarki obieramy i gotujemy około 5 minut w lekko posolonej wodzie. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w półplasterki lub drobniej. Przekładamy do miski. Do pieczarek dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę, kukurydzę, starty żółty ser i pokrojony w paseczki schab. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem i solą, dodajemy majonez (najpierw 1 łyżkę) i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy lub/i dodajemy majonez. Smacznego!

Autorką przepisu jest pani Magda z bloga slodkieokruszki.pl