Aktualności
Wiosenne spotkanie prasowe
Wiosna jest czasem porządków i zmian – nie tylko w szafie, lecz także na talerzu. Kulinarne nowości z OCTIM-owej kuchni, prosto z serca Warmii i Mazur, mieliśmy przyjemność zaprezentować podczas lunchu prasowego zorganizowanego na początku marca w Warszawie.
Diament Forbesa 2016 dla OCTIM!
Spółka OCTIM otrzymała prestiżową nagrodę Diamenty Forbesa 2016 – wyróżnione zostały firmy, które w latach 2012-2014 uzyskały przeciętny roczny wzrost wartości na poziomie co najmniej 15 proc.
OCTIM Gazelą Biznesu 2015!
Po raz kolejny firma OCTIM otrzymała wyróżnienie w rankingu Gazel Biznesu – zestawieniu najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. Nagrody przyznawane są co roku przez „Puls Biznesu”.
Produkty OCTIM uhonorowane prestiżową nagrodą iTQi
Musztarda sarepska OCTIM i ocet jabłkowy otrzymały prestiżowe wyróżnienie Międzynarodowego Instytutu Smaku i Jakości iTQi – nagrodę Superior Taste Award.
Jesteśmy z Wami już 50 lat!
W 2015 roku spółka OCTIM obchodziła wyjątkową rocznicę – 50 lecie istnienia. To niezwykły powód do dumy, gdyż niewiele polskich firm może pochwalić się tak długim stażem na rynku spożywczym.
Noc Naukowców z OCTIM
OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy miała zaszczyt być jednym ze sponsorów ostatniej Nocy Naukowców w Olsztynie – z tej okazji jednym z wydarzeń było wspólne gotowanie z Kurtem Schellerem.