Kolorowa sałatka z cieciorką i papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM

Składniki

  • 100 g cieciorki z zalewy
  • 3 płaty papryki konserwowej na occie jabłkowym OCTIM
  • 1 czerwona cebula
  • 1 świeży ogórek zielony
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka musztardy francuskiej OCTIM
  • 1 łyżka prażonego sezamu czarnego i białego
  • 1 łyżka octu cydrowego 5% ekologicznego OCTIM
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz do smaku

Ogórka, paprykę konserwową i cebulkę pokroić w kostkę jednakowej wielkości. Wrzucić do miseczki. Dodać cieciorkę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki, musztardę, ocet, olej, sezam. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Udekorować listkami świeżej bazylii i natki pietruszki.