Kolorowa sałatka z cieciorką i papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM

Składniki
- 100 g cieciorki z zalewy
- 3 płaty papryki konserwowej na occie jabłkowym OCTIM
- 1 czerwona cebula
- 1 świeży ogórek zielony
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka musztardy francuskiej OCTIM
- 1 łyżka prażonego sezamu czarnego i białego
- 1 łyżka octu cydrowego 5% ekologicznego OCTIM
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól, pieprz do smaku
Ogórka, paprykę konserwową i cebulkę pokroić w kostkę jednakowej wielkości. Wrzucić do miseczki. Dodać cieciorkę odsączoną z zalewy, posiekaną natkę pietruszki, musztardę, ocet, olej, sezam. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Udekorować listkami świeżej bazylii i natki pietruszki.