Krem z dyni z glazurą balsamiczną OCTIM

Krem z dyni z glazurą balsamiczną OCTIM

Składniki

  • około 800 g obranej dyni
  • 250 g obranych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • kawałek kłącza imbiru (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka kurkumy w proszku
  • sól
  • czarny pieprz
  • glazura balsamiczna Octim
  • opcjonalnie: nasiona dyni, słonecznika

Dynię pokroić w kawałki. Cebule oraz ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w plastry. Do garnka włożyć dynię, ziemniaki, cebule, marchewkę, dolać wody, dodać sól, pieprz, kurkumę i gotować pod przykryciem przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodać obrany i rozdrobniony imbir.

Ugotowaną i przestudzoną zupę zblendować na gładki krem. Już na talerzu dekorujemy ją glazurą do smaku. Możemy posypać pestkami dyni lub słonecznika.

Smacznego!