Przekąska z ciasta francuskiego z papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM
Składniki
- 300 g ciasta francuskiego (1 opakowanie)
- 1 duży pomidor malinowy
- 4 płaty papryki konserwowej na occie jabłkowym OCTIM
- 60 g sera mozzarella z zalewy
- świeża bazylia
- mieszanka suszonych ziół do posypania
Sos na spód do ciasta:
- 90 g koncentratu pomidorowego OCTIM
- 180 g wody
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- ½ łyżeczki mieszanki suszonych ziół
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- szczypta pieprzu
Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na blaszce rozłożyć ciasto francuskie, pozaginać brzegi. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos, po czym rozsmarować go na placku. Na sos położyć plasterki pomidora, pokrojoną w paseczki paprykę konserwową, ser mozzarella pokrojony w kosteczkę. Posypać suszonymi ziołami i piec 15 minut. Podawać z ketchupem OCTIM.