Przekąska z ciasta francuskiego z papryką konserwową na occie jabłkowym OCTIM

Składniki

  • 300 g ciasta francuskiego (1 opakowanie)
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 4 płaty papryki konserwowej na occie jabłkowym OCTIM
  • 60 g sera mozzarella z zalewy
  • świeża bazylia
  • mieszanka suszonych ziół do posypania

Sos na spód do ciasta:

  • 90 g koncentratu pomidorowego OCTIM
  • 180 g wody
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki mieszanki suszonych ziół
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • szczypta pieprzu

 

Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na blaszce rozłożyć ciasto francuskie, pozaginać brzegi. W małej miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos, po czym rozsmarować go na placku. Na sos położyć plasterki pomidora, pokrojoną w paseczki paprykę konserwową, ser mozzarella pokrojony w kosteczkę. Posypać suszonymi ziołami i piec 15 minut. Podawać z ketchupem OCTIM.