Sałatka idealna do mięsa

Sałatka idealna do mięsa

Składniki

  • 100 g mieszanki ulubionych sałat
  • 2 zielone ogórki gruntowe
  • 1 duża, świeża gruszka
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 10 zielonych oliwek
  • 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren (słonecznik, dynia, sezam biały)
  • glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim

Ogórki dokładnie umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki pod skosem. Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w plasterki. Suszone pomidory z zalewy pokroić w cienkie paseczki. W dużej misce ułożyć sałaty, plastry ogórka, gruszki, suszone pomidory z zalewy. Poukładać oliwki, posypać ziarnami. Wszystko obficie polać glazurą balsamiczną o smaku czarnej porzeczki. Sałatka idealnie pasuje do mięs pieczonych, grillowanych, a także może stanowić samodzielny posiłek.