Sałatka idealna do mięsa
Składniki
- 100 g mieszanki ulubionych sałat
- 2 zielone ogórki gruntowe
- 1 duża, świeża gruszka
- 6 suszonych pomidorów z zalewy
- 10 zielonych oliwek
- 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren (słonecznik, dynia, sezam biały)
- glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim
Ogórki dokładnie umyć, nie obierać. Pokroić w plasterki pod skosem. Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w plasterki. Suszone pomidory z zalewy pokroić w cienkie paseczki. W dużej misce ułożyć sałaty, plastry ogórka, gruszki, suszone pomidory z zalewy. Poukładać oliwki, posypać ziarnami. Wszystko obficie polać glazurą balsamiczną o smaku czarnej porzeczki. Sałatka idealnie pasuje do mięs pieczonych, grillowanych, a także może stanowić samodzielny posiłek.