Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Składniki

  • 2 ćwiartki z kurczaka (upieczone lub wędzone; wg gustu) (*)
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 papryka czerwona
  • płatki migdałowe

Dodatkowo:

  • 1 łyżka, najlepiej musztarda stołowa OCTIM
  • majonez (wg gustu)
  • sól, pieprz

Fasolkę odcedzić z zalewy i opłukać pod bieżąca wodą. Selera i paprykę pokroić w drobną kostkę, a kurczaka rozdrobnić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać z musztardą i majonezem. Sałatkę doprawić solą z pieprzem oraz obficie posypać płatkami migdałowymi.
*Można użyć piersi z kurczaka lub innych surowych części. Mięso należy pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Przepis przygotowany przez Dianę Rusiłowicz, www.digotuje.pl