Sałatka z ekologicznym octem jabłkowym

Składniki
- 3 garście porwanych kilku rodzajów sałat (np., rukola, botwinka, szpinak)
- 12 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki octu balsamicznego 6% OCTIM
- 1 łyżka miodu
- 4 plasterki sera mozzarella z zalewy
- świeża pietruszka
Sos do sałatki:
- 1 łyżka octu jabłkowego 6% ekologicznego OCTIM
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej OCTIM
- 1 łyżka miodu gryczanego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- ½ łyżeczki granulowanego czosnku
- sól, pieprz do smaku
Sos: wszystkie składniki połączyć dokładnie w miseczce.
Sałatka: liście sałaty umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Można skorzystać z gotowych miksów sałat. Na małej patelni rozgrzać ocet balsamiczny z miodem, wrzucić pomidorki. Smażyć chwilę, aż zaczną pękać. Na sałacie ułożyć pomidorki, pokrojony w plasterki ser mozzarella z zalewy. Polać obficie sosem. Przyozdobić świeżą natką pietruszki.
Smacznego!