Sałatka ziemniaczana z musztardą OCTIM

Składniki
- 6-8 ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
- 1 jabłko
- 2 łyżki białego octu winnego
- 2 cebule dymki wraz ze szczypiorem
- 4 łyżki ziarnistej musztardy francuskiej OCTIM
- 2 łyżki, musztarda sarepskiej OCTIM
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól, świeżo mielony pieprz
Ugotowane i pokrojone ziemniaki wsypać do miski. Jabłko należy obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie skropić łyżką octu winnego. Cebulę wraz ze szczypiorkiem kroimy na niewielkie kawałki. Pokrojone jabłko, cebulę i szczypior dodać do ziemniaków. Całość polać sosem z musztardy, miodu, oliwy i octu winnego. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem wedle uznania.