Sałatka ziemniaczana z musztardą OCTIM

Składniki

  • 6-8 ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 cebule dymki wraz ze szczypiorem
  • 4 łyżki ziarnistej musztardy francuskiej OCTIM
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej OCTIM
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, świeżo mielony pieprz

Ugotowane i pokrojone ziemniaki wsypać do miski. Jabłko należy obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie skropić łyżką octu winnego. Cebulę wraz ze szczypiorkiem kroimy na niewielkie kawałki. Pokrojone jabłko, cebulę i szczypior dodać do ziemniaków. Całość polać sosem z musztardy, miodu, oliwy i octu winnego. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem wedle uznania.