Kongres Szefów Kuchni – działo się!

Również w tym roku firma Octim uczestniczyła w największym spotkaniu Szefów Kuchni w Polsce. Na stoisku firmy największym zainteresowaniem cieszyła się degustacja potraw przygotowana przez ambasadora marki Octim – szefa kuchni Patryka Dziamskiego.

Kongres Szefów Kuchni tradycyjnie odbył się 9 października w Warszawie. Wydarzenie przyciągnęło blisko 1500 uczestników związanych z gastronomią. Stoisko Octim było chętnie odwiedzane przez kucharzy, którzy dopytywali o produkty firmy, ich skład i proces produkcji. Goście z zaciekawieniem degustowali potrawy przygotowane przez ambasadora marki Octim – szefa kuchni Patryka Dziamskiego. Wszystkie dania zostały przyrządzone z wykorzystaniem wyrobów firmy i zachwycały nie tylko smakiem, ale i kunsztownym ułożeniem na talerzu. Odwiedzający stoisko mogli podpatrzeć pomysły i inspiracje na wykorzystanie produktów Octim we własnej kuchni czy restauracji. Firmę podczas kongresu reprezentowała m.in. pani Ewa Panasewicz, Zastępca Dyrektora Handlowego Octim.

Celem kongresu jest rozwój menedżerskich umiejętności szefów kuchni, edukacja oraz stworzenie warunków do wymiany poglądów pomiędzy szefami, a także budowanie prestiżu tego zawodu oraz solidarności zawodowej. W tym roku tematami przewodnimi wydarzenia były m.in. „Jak utrzymać pracownika na konkurencyjnym rynku pracy. Przywództwo czy motywacja?”, „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii” czy „Wypalenie zawodowe szefa kuchni. Jak z nim walczyć, a jak zapobiegać?”.

Dziękujemy wszystkim gościom za odwiedzenie naszego stoiska!