Musztarda sarepska Octim z nagrodą „Perła 2018”!

Krajowa Kapituła Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”  spośród produktów nominowanych w regionach przyznała musztardzie sarepskiej Octim prestiżową nagrodę „PERŁA 2018”!

Nagrody „Perła 2018” zostały wręczone 30 września 2018 jak co roku podczas uroczystej gali na Targach Polagra w Poznaniu. Musztarda Octim została wybrana spośród wielu produktów nominowanych ze wszystkich regionów Polski. Wyróżnienie to jest przyznawane od 18 lat, a jego celem jest promowanie tradycyjnych wyrobów i zachęcanie mieszkańców obszarów wiejskich, zwłaszcza tych o niekorzystnych warunkach gospodarowania, do poszukiwania alternatywnych źródeł dochodu.

Musztarda sarepska Octim została doceniona za tradycyjny smak i wykorzystywanie sprawdzonych składników. Produkt ten jest wytwarzany w spółce od 1965 roku i do tej pory jest to jedna z kluczowych pozycji w ofercie Octim. Nagrodę w imieniu firmy odebrał osobiście Prezes Zarządu Kazimierz Frąckiewicz.

Organizatorem centralnym Konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałków Województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są urzędy marszałkowskie i wojewódzkie ośrodki doradztwa rolniczego.

[/su_custom_gallery]