Octim partnerem Kuchni Transatlantyk

Firma Octim miała przyjemność bycia partnerem Kuchni Transatlantyk organizowanej w ramach Festiwalu Transatlantyk. Wydarzenie odbyło się w Łodzi w dniach 13-20 lipca. Wśród szefów kuchni znaleźli się m.in. Tomek Jakubiak, Ernest Jagodziński czy Patryk Dziamski.

Kuchnia Transatlantyk to restauracja typu pop-up w plenerze. Pop-up określa restauracje tymczasowe, organizowane w prywatnych przestrzeniach lub właśnie podczas festiwali. W menu Kuchni Transatlantyk można było znaleźć śniadania, lunche, dania a la carte oraz koktajle i desery. Wieczorem zaś serwowane były potrawy z menu degustacyjnego. Nad wszystkim czuwali wybitni szefowie kuchni m.in. Tomek Jakubiak, Ernest Jagodziński, Patryk Dziamski, Jarosław Kin, Tomasz Zdrenka czy Artur Kokoszka. Firma Octim miała przyjemność być partnerem Kuchni Transatlantyk, dzięki czemu szefowie kuchni mogli przygotowywać swoje kulinarne arcydzieła z wykorzystaniem naszych produktów. Restauracja była czynna przez cały czas trwania Festivalu i klienci mieli szansę poznać smaki z Warmii i Mazur.
Festival Transatlantyk to platforma artystyczna, która poprzez muzykę i film porusza aktualne sprawy społeczne. Program festiwalu opiera się na trzech filarach: filmie (kilkaset seansów w trakcie całej imprezy), muzyce (wydarzenia w Klubie Festiwalowym, konkursy dla kompozytorów), edukacji i działaniach branżowych (warsztaty i panele dyskusyjne).

Krótka relacja z Kuchni Transatlantyk: