Sałatka wiosenna z serem pleśniowym

Sałatka wiosenna z serem pleśniowym

Składniki

  • 100 g mieszanki ulubionych sałat
  • 2 pomidory malinowe
  • 4 rzodkiewki
  • ½ okrągłego sera pleśniowego typu brie
  • garść kiełków rzodkiewki
  • 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
  • glazura balsamiczna o smaku żurawiny Octim

Pomidory pokroić w ósemki. Rzodkiewkę przekroić wzdłuż na pół, zostawiając 0,5 cm zielonego ogonka. Ser pleśniowy pokroić w trójkąciki. W misce wymieszać ulubione sałaty. Ułożyć pomidorki, rzodkiewkę, ser pleśniowy, kiełki. Posypać ziołami. Wszystko polać obficie glazurą balsamiczną Octim o smaku żurawiny. Można udekorować świeżą kolendrą.