Sylwester jesienią? Tylko z szefami kuchni!

Spółka Octim miała przyjemność być sponsorem oryginalnego wydarzenia, jakim był sylwester szefów kuchni pod koniec października. Na pomysł takiej imprezy wpadli kucharze, którzy 31 grudnia zazwyczaj są w pracy i nie mogą świętować.

Wydarzenie zgromadziło ponad 200 gości, w tym: szefów kuchni z osobami towarzyszącymi, redaktorów naczelnych ogólnopolskich i lokalnych mediów branżowych i lifestyle’owych oraz przedstawicieli firm partnerskich, w tym firmy Octim, którą reprezentowała pani Ewa Panasewicz – Zastępca Dyrektora Handlowego Octim. Sylwester odbył się 29 października w Hotelu Almond Gdańsk Business & SPA. Spółka z Olsztynka od lat współpracuje z różnymi szefami kuchni i w naturalny sposób jest związana z branżą HoReCa, dlatego z przyjemnością wsparła tę oryginalną imprezę.

Szefowie kuchni sporadycznie obchodzą sylwestra z uwagi na charakter zawodu, w jakim pracują. Warto zatem dać im szansę na to, aby tuż przed ogromem pracy, jaka na nich czeka w grudniu, złapali oddech i w gronie przyjaciół i znajomych z branży mogli podsumować kończący się rok – mówi Krzysztof Robert Szulborski, organizator wydarzenia.

Tematem przewodnim sylwestrowej imprezy szefów kuchni były pirackie klimaty. Goście mogli podziwiać pokaz tańca brzucha, a w przerwie zabawy chętni mogli sportretować się na stanowisku u karykaturzysty. Jak podczas prawdziwego sylwestra były także fajerwerki. O wyjątkowe posiłki dla gości zadbał wraz ze swoją załogą Przemysław Langowski – szef kuchni Restauracji Magiel.

Z okazji jesiennego sylwestra życzymy wszystkim Szefom Kuchni samych kulinarnych wyzwań, sukcesów oraz odkrywania coraz to nowych smaków.