Tradycyjne gotowanie na pokazie w Zduńskiej Woli

Podczas 19. Regionalnej Wystawy Rolno-Przemysłowej w Zduńskiej Woli do tradycyjnych polskich dań przekonywali szefowie kuchni Marcin Bożek i Grzegorz Bień. Smaku potrawom dodawały produkty Octim.

Wydarzenie w Zduńskiej Woli co roku obfituje w ciekawe atrakcje, dlatego i tym razem organizatorzy stanęli na wysokości zadania. 19 sierpnia 2018 r. podczas 19. Regionalnej Wystawy Rolno-Przemysłowej oprócz pokazu mody, laserowego widowiska, mobilnego poboru krwi i konkursu na najładniejsze stoisko odbył się także pokaz kulinarny, w którym udział wzięli znani kucharze: Marcin Bożek i Grzegorz Bień. Do wspólnego gotowania zaprosili uczniów klas gastronomicznych szkół w Karsznicach i Wojsławicach.

Wykorzystując lokalne składniki i m.in. produkty Octim przygotowywali tradycyjne polskie dania, by przekonać widownię, że warto sięgać do naszych kulinarnych korzeni. Każdy, kto miał okazję spróbować przyrządzonych potraw, był pod wrażeniem umiejętności kucharzy i ponadczasowego smaku prezentowanych specjałów.

Firma Octim regularnie wspiera wydarzenia promujące polskie produkty, a szczególnie te, w których swoje talenty może pokazać młodzież. To bardzo budujące, że zawód kucharza cieszy się popularnością wśród młodych ludzi. Życzymy naszej zdolnej młodzieży samych sukcesów!