Aktualności

17 października 2018

Kongres Szefów Kuchni – działo się!

Również w tym roku firma Octim uczestniczyła w największym spotkaniu Szefów Kuchni w Polsce. Na stoisku firmy największym zainteresowaniem cieszyła się degustacja potraw przygotowana przez ambasadora marki Octim – szefa kuchni Patryka Dziamskiego. Kongres Szefów Kuchni tradycyjnie odbył się 9 października w Warszawie. Wydarzenie przyciągnęło blisko 1500 uczestników związanych z gastronomią. Stoisko Octim było chętnie […]

17 października 2018

Szef Kuchni Patryk Dziamski ambasadorem marki Octim!

Uczestnik czwartej edycji programu TOP CHEF Polska oraz właściciel i szef kuchni Restauracji „Aroma by Patryk Dziamski” został ambasadorem firmy Octim. Patryk Dziamski to osobowość kulinarna z imponującym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Zdobywał je przez wiele lat ucząc się i uczestnicząc w stażach w Londynie, Francji, Barcelonie, Madrycie oraz Polsce. Członek Klubu Szefów Kuchni i […]

8 października 2018

Musztarda sarepska Octim z nagrodą „Perła 2018”!

Krajowa Kapituła Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”  spośród produktów nominowanych w regionach przyznała musztardzie sarepskiej Octim prestiżową nagrodę „PERŁA 2018”! Nagrody „Perła 2018” zostały wręczone 30 września 2018 jak co roku podczas uroczystej gali na Targach Polagra w Poznaniu. Musztarda Octim została wybrana spośród wielu produktów nominowanych ze wszystkich regionów Polski. Wyróżnienie to […]

28 września 2018

Razem zdziałamy więcej – pomoc dla p. Mariana Oliferuka!

W trudnych momentach życia dobrze jest móc liczyć na przyjaciół! Pan Marian Oliferuk, niegdyś pracownik Octim, zmaga się z ciężką nieuleczalną chorobą, a pomóc mu może intensywna, lecz kosztowna, rehabilitacja. Wspólnie możemy wesprzeć go w walce o sprawność! Pan Marian choruje na ataksję móżdżkowo-rdzeniową, która powoli wyniszcza jego organizm. Objawia się ona m.in. zanikiem mięśni, […]

26 września 2018

Tradycyjne gotowanie na pokazie w Zduńskiej Woli

Podczas 19. Regionalnej Wystawy Rolno-Przemysłowej w Zduńskiej Woli do tradycyjnych polskich dań przekonywali szefowie kuchni Marcin Bożek i Grzegorz Bień. Smaku potrawom dodawały produkty Octim. Wydarzenie w Zduńskiej Woli co roku obfituje w ciekawe atrakcje, dlatego i tym razem organizatorzy stanęli na wysokości zadania. 19 sierpnia 2018 r. podczas 19. Regionalnej Wystawy Rolno-Przemysłowej oprócz pokazu […]

24 września 2018

Zdrowie prosto z jabłka – ocet jabłkowy ekologiczny

Nie trzeba wiele wysiłku, by zadbać o zdrowie i smaczne codzienne posiłki – wystarczy do swojej diety włączyć ocet jabłkowy ekologiczny. Jest on źródłem witamin oraz makro- i mikroelementów, czyli wszystkiego, co najlepsze w jabłkach! Czy wiesz wszystko o jego właściwościach? Ocet jabłkowy ekologiczny jest produkowany bez konserwantów w wyniku naturalnej fermentacji wina jabłkowego – […]