Daj się ponieść kulinarnym inspiracjom Octim! Specjalnie dla Was wspólnie z blogerami przygotowaliśmy garść przepisów, które przydadzą się podczas przygotowywania pomysłowych śniadań, obiadów i kolacji. Listę inspiracji będziemy stale powiększać, więc zachęcamy do regularnego odwiedzania zakładki z przepisami. Gotujcie i dzielcie się z nami efektami! Smacznego!

Śniadania
Obiady
Kolacje

Kolacje

20 Cze 2018

Krewetki z grilla

Do naczynia dodawać kolejno: wino, miód, chili i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszać.  Krewetki obrać ze skorupek, ale pozostawić ogonki. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

05 Cze 2018

Sałatka ziemniaczana z musztardą OCTIM

Ugotowane i pokrojone ziemniaki wsypać do miski. Jabłko należy obrać i pokroić w drobną kostkę, a następnie skropić łyżką octu winnego. [...] przeczytaj dalej

Obiady

07 maja 2018

Chłodnik litewski

Botwinę  umyć i odciąć buraki. Obrać je, następnie posiekać w kosteczkę. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

09 Kwi 2018

Tosty z glazurą balsamiczną OCTIM

Chleb tostowy posmarować masłem, położyć plaster sera i włożyć do piekarnika na parę minut. [...] przeczytaj dalej

Obiady

19 Mar 2018

Schab w sosie muszardowym

Schab pokroić na kawałki o grubości 2 cm i lekko rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie, mięso doprawić z dwóch stron solą i pieprzem. [...] przeczytaj dalej

Obiady

08 Lut 2018

Pieczone żeberka

Żeberka należy umyć pod bieżącą wodą, osuszyć i podzielić na porcję według uznania. Marynatę przygotowujemy  poprzez dokładne wymieszanie... [...] przeczytaj dalej

Obiady

20 Sty 2018

Marynowana pierś z kurczaka i warzywa w occie słodowym

Filety z piersi kurczaka należy opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Przygotowujemy marynatę poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników w misce. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

10 Sty 2018

Kruche babeczki z pastą chrzanową

Ciasto: mąkę wymieszać z solą. Dodać pokrojone zimne masło oraz żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki do schłodzenia na ok 30 minut [...] przeczytaj dalej

Obiady

02 Sty 2018

Sałatka z pomarańczą, mozzarellą i glazurą

Na talerzach ułożyć sałatę. Mozzarellę odsączyć z zalewy i ułożyć na sałacie. Pomarańczę obrać, usunąć białe błonki, podzielić na małe kawałki. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

28 Gru 2017

Śledzie w sosie salsa

Śledzie wymoczyć, aby pozbyć się nadmiernego słonego smaku. Pokroić na małe kawałki. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

12 Gru 2017

Tradycyjny barszcz wigilijny

Włoszczyznę obrać ze skórki. Selera przekroić na cztery, marchewkę i pietruszkę zaś na pół. Główkę czosnku przekroić wszerz – ½ użyć do barszczu. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

25 Lis 2017

Śledź w sosie musztardowym

Śledzia odcedzamy z zalewy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki (pod skosem).  Cebulkę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę. [...] przeczytaj dalej

Obiady

12 Lis 2017

Karkówka marynowana w musztardzie i occie balsamicznym

Karkówkę oczyszczamy z błon, myjemy, osuszamy. Do miski dodajemy wszystkie składniki marynaty, dokładnie mieszamy. [...] przeczytaj dalej

Śniadania

21 Paź 2017

Śledź z konfiturą z czerwonej cebuli

Śledzia wyjmujemy z zalewy, osuszamy, kroimy pod skosem. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy cukier, a gdy zacznie się karmelizować - wrzucamy cebulkę. [...] przeczytaj dalej

Kolacje

10 Paź 2017

Śledź z piklami i sosem balsamiczno-miodowym

Śledzia wyjąć z zalewy, osuszyć, pozawijać w ruloniki. W miseczce wymieszać miód, ocet balsamiczny, musztardę stołową, po czym powoli dolewać olej rzepakowy i dokładnie mieszać, aż sos delikatnie się [...] przeczytaj dalej

Gotujesz wykorzystując produkty Octim?
Pochwal się swoim przepisem – chętnie go opublikujemy! Zapraszamy do współpracy: octim@octim.com.pl